Αρθρογραφία

Κακάο και οφέλη

Το κακάο αποτελεί σημαντικό μέρος της καθημερινότητας μας και μας παρέχει μια μεγάλη ποικιλία από πολύτιμα προϊόντα διατροφής, τα οποία προσφέρουν μια σειρά απο οφέλη για την υγεία. Το πιο γνωστό και και απολαυστικό τρόφιμο που προέρχεται από τον καρπό του κακάο είναι η σοκολάτα, μια καταπληκτική και μοναδική τροφή για την ανθρώπινη διατροφή.

Σπανάκι

Το σπανάκι συγκεκριμένα, σε ποσότητα 100 γραμμαρίων, περιέχει:

Τροφικές Αλλεργίες

Οι τροφικές αλλεργίες επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι τροφικές αλλεργίες προκαλούνται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος θεωρεί λανθασμένα ως απειλή ορισμένες πρωτεΐνες των τροφίμων και αντιδρά σε αυτές. Οι αντιδράσεις των αλλεργιών ποικίλλουν σε σοβαρότητα από ήπια συμπτώματα, όπως είναι η κνίδωση και πρήξιμο των χειλιών, έως σοβαρά συμπτώματα που αποτελόυν απειλή για τη ζωή .Τα σοβαρά συμπτώματα , που συχνά ονομάζονται αναφυλαξία και προκαλούν θανατηφόρα αναπνευστικά προβλήματα και σοκ.

Διατροφή και ποδόσφαιρο

Η διατροφή έχει έναν πολύτιμο ρόλο στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των παικτών κατά τη διάρκεια της προπόνησης και του αγώνα...

Κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη

Η κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι μια αυτοάνοση διαταραχή όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους ιστούς όταν γίνεται πρόσλήψη τροφών που περιέχουν γλουτένη(υπάρχει δηλαδή δυσανεξία στη γλουτένη). Αυτό βλάπτει το έντερο (λεπτό έντερο), οπότε ο οργανισμός δε μπορεί να λάβει θρεπτικά συστατικά ή ακόμα να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο πεπτικό σύστημα κ.α .

Τα είδη της πείνας

Το σώμα μας έχει την ικανότητα να στέλνει σήματα όταν μια από τις ανάγκες μας δεν ικανοποιείται, όπως η δίψα, ο ύπνος, η πείνα. Η πείνα περιγράφεται ως «ένα αίσθημα δυσφορίας ή αδυναμίας που οφείλεται στην έλλειψη τροφής, σε συνδυασμό με την επιθυμία για φαγητό».